Competitions 2019-05-05T16:50:03+00:00

COMPETITIONS

To compete you need a Finnfest Full Pass

WSDC Jack&Jill comps on Saturday
Prelims in the afternoon. Finals during the party.

Strictly Swing comps on Friday
Prelims during the dinner break. Finals during the party.

REGISTER FOR THE COMPS

Register for the Comps at the Main Venue:
Friday at 16:00 – 18:30 and Saturday 11:00 – 12:00

Please register already on Friday if possible. Payment in cash, please.


KISAILMOITTAUTUMINEN

Kilpailujen virallinen ilmoittautuminen tapahtuu tapahtumapaikalla
perjantaina klo 16.00 – 18:30 ja lauantaina klo 11:00 – 12:00

Mahdollisuuksien mukaan hoida ilmoittautumisesi kuntoon jo perjantaina. Maksu käteisellä.

Huomaa: Tapahtumailmoittautumisesi yhteydessä tekemä alustava kisailmoittautumisesi ei ole virallinen eikä sido sinua mihinkään. Kisataksesi tarvitset Finnfest Full Passin. Päiväliput ja iltabileliput eivät oikeuta kisaamaan.


WSDC Jack & Jill divisions (if enough entries)
• Jack’n’Jill Newcomer WSDC
• Jack’n’Jill Novice WSDC — Confirmed
• Jack’n’Jill Intermediate WSDC — Confirmed
• Jack’n’Jill Advanced WSDC
• Jack’n’Jill All Star WSDC

Strictly Swing divisions (will be decided according to preliminary info given upon booking)
• Newcomer-Novice
• Intermediate
• Open

KILPAILUTERMEISTÄ

Jack & Jill

Jack&Jill-kilpailussa tanssitaan arvotun parin kanssa ja kisajärjestäjäjän valitsemaan musiikkiin. Tähän kilpailuun ilmoittaudut siis ilman paria, ja pari osoitetaan sinulle kilpailun kuluessa. Viejät kiinnittävät kisanumeron yläselkään ja seuraajat alaselkään vyötärön alapuolelle.

Kilpailun kulku

 • Kilpailijat kootaan yhteen ennen kilpailua ja samalla tarkistetaan, että kaikki ilmoittautuneet ovat paikalla. Ole paikalla ajoissa! Tätä kutsutaan termillä marshalling. Kisaemäntä järjestää kilpailijat oikeaan järjestykseen ja saattaa kisaajat lattialle yleensä ensin rivimuodostelmaan, jotta tuomarit voivat tarkistaa tanssijoiden kisanumerot, ja sen jälkeen yleensä ringin muotoon.
 • Karsinnassa kisaerässä tanssitaan yleensä 3-4 musiikkikappaletta ja jokaisen kappaleen välissä vaihdetaan paria siten, että seuraajat kiertävät ringissä vastapäivään ilmoitetun mukaisen määrän viejiä. Usein myös koko rinkiä kierrätetään vastapäivään, jotta yleisö ehtii nähdä kaikki kisaajat lähietäisyydeltä. Kilpailun juontaja kertoo mitä tapahtuu, joten kuuntele tarkkaan ohjeita, mm. tanssisuunnasta ja lupaa poistua lattialta.
 • Finaalissa kisan aluksi arvotaan kisapari, jonka kanssa tanssitaan yleensä 3 musiikkikappaletta. Finaalissa ei vaihdeta paria. Kisan juontaja ohjaa kisaajat joko rinkiin tai vapaavalintaisille paikoille. Kappaleiden välissä vaihdetaan paikkaa kisalattialla juontajan ohjeiden mukaan.

Strictly Swing

Strictly Swing -kilpailuun ilmoittautuaksesi sinun tulee ilmoittautua kisaan ennalta sovitun parin kanssa paria vaihtamatta. Parin ei välttämättä tarvitse olla kukaan tuttusi tai treeniparisi. Kisamusiikin päättää kisajärjestäjä. Kisanumeroita on yksi paria kohti ja viejä kiinnittää sen yläselkään.

Kilpailun kulku

 • Kilpailijat kootaan yhteen ennen kilpailua ja samalla tarkistetaan, että kaikki ilmoittautuneet ovat paikalla. Ole paikalla ajoissa! Kisaemäntä järjestää parit oikeaan järjestykseen ja saattaa parit lattialle yleensä ensin rivimuodostelmaan, jotta tuomarit voivat tarkistaa parien kisanumerot, ja sen jälkeen yleensä ringin muotoon.
 • Karsinnassa kisaerässä tanssitaan yleensä 3-4 musiikkikappaletta ja jokaisen kappaleen välissä vaihdetaan paikkaa kisalattialla joko ringissä tai juontajan ohjeiden mukaan.
 • Finaalissa parit kutsutaan lattialle ja finaali tanssitaan juontajan antamien ohjeiden mukaan.

Hyvä tietää kisoista

 • Tarkista kisapaikan seinälle toimitetusta materiaalista kisaeräsi, jotta osaat olla ajoissa paikalla. Eri voi olla vain yksi tai isoissa kisoissa useitakin.
 • Myös kisatulokset toimitetaan kisapaikan seinälle. Tarkista sieltä, pääsitkö eteenpäin samalle kierrokselle.
 • Yksityiskohtaiset lopputulokset toimitetaan myös kisapaikan seinälle.
 • Kisaluokasta riippuen finaalissa on yhtäaikaa lattialla joko kaikki parit tai 1, 2 tai 3 paria yhtäaikaa. Kisamuodot ovat Allskate, missä kaikki tanssivat yhtä aikaa, Jam missä pari sijoittuvat seisovaan line-upiin (riviin) tanssivat 1-3 parin erissä joko samaan musiikkikappaleeseen tai kaikki eri kappaleeseen ja Spotlight, missä omaa kisavuoroa odotetaan kisalattialle sijoitetussa istuvassa line-upissa.
 • WSDC-lyhenne kisojen yhteydessä tarkoitaa World Swing Dance Councilia. Lyhenne osoittaa, että kyseessä on kattojärjestön viralliset kisat, joista jaetaan ranking- eli nousupisteitä. Novice-luokasta alkaen tanssija ei voi itse päättää milloin siirtyy ylempään taitoluokkaan, vaan sen määrittävät kertyneet ranking-pisteet.
 • Tuomarit arvioivat tanssijoita yleisellä asteikolla Timing, Technique, Teamwork. Tanssikilpailut ovat virallinen mutta rento tilaisuus, ja tanssin ilo saa välittyä tanssista. Siisti pukeutuminen kunnioittaa sekä pariasi, katsojia että kilpailua, joten jätäthän verkkarit treenisalille.